Saara Suutarla, vääjäämättä neljääkymmentä lähestyvä, maalta muuttanut mutta nyt jo vankasti kaupunkilaistunut hevostalliyrittäjä Hämeenlinnasta.

Saara tekee osa-aikaisesti myyntityötä ja näköjään hengittää hevosenhuuruista elämää vuodesta toiseen. Hevosinto alkoi silloin, kun sisko nosti 3-vuotiaan Saaran hevosen selkään ensimmäistä kertaa. Myöhemmin perheeseen tuli islanninhevosruuna Baldi, joka tarjosikin elämänmittaisen yhteistyön.

Saara on koulutukseltaan merkonomi ja hevostalouden perustutkinnon harrasteohjaaja. Lisäksi hän on askellajiratsastuksen paikalliskerhotuomari sekä kouluttautunut islanninhevosten Tölt in Harmony -ohjaamisteen ja tuomarointiin. Intohimona ratsastuksen ohjauksessa ja valmennuksessa on se harmonia, jonka ratsukko löytää pienistä arkisista asioista.

Vapaa-ajallaan Saara saattaa uppoutua kotimaisen kirjallisuuden syövereihin ja tykkää välillä kipaista joogaan tai lenkille. Turhan usein kulinaristinen rauha vie voiton. Vaikka luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntä, käärmeet eivät kuulu kiinnostuksen kohteisiin. Perheseen kuuluvat aviomies ja parhaimmillaan viisi lasta sekä kolme kissaa ja kotikani Pasi.

Vaikka Saara osaa huolestua vaikka mistä, vuosien kokemus hevostalliyrittäjyydestä antaa raamia ja selkärankaa tekemiseen. Pää pilvissä ja jalat juurevasti maassa, ratkaisukeskeisesti... Tallista saattaa välillä kuulua utopistista höpinää, kun Saara juttelee tallikaneilleen ja hevoset tietävät että usein taskusta löytyy namia rapsutusten kaveriksi.

Anna Huikari, vielä alle kolmikymppinen, on uhkaavasti maalaistuva tuore hevostalliyrittäjä Janakkalasta.

Anna tekee päivätyönään myyntiassistentin hommia. Hevoset veivät mukanaan 9-vuotiaan espoolaisen pikkutytön ja sille tielle Anna on jäänyt. Aikuisuuden kynnyksellä hän löysi islanninhevoset ja jatkoi harrastamista Talli Fagerängissä osallistumalla mm. maastoretkien vetämiseen. Hevoskuume kasvoi ja niin Annan silmäterä, Gyllir frá Vääntee, tölttäili hänen elämäänsä.

Vapaa-ajallaan Anna ruokkii pihansa peuroja, tykkää markkinoista sekä tonkii multaa puutarhassaan kesäisin. Downton Abbey on vienyt naisen mennessään eli sohvaperunakin Annasta kuoriutuu tarvittaessa. Hänen perheeseen kuuluvat avopuoliso, saksanpaimenkoirapoitsu Krios ja kissatyttö Eve.

Positiivisella asenteella Annan hanskat pysyy käsissä, ja vaikka ne välillä hukkuisivatkin, niin keinot hän keksii kyllä! Käsistään muutenkin taitava Anna valmistaa kauniita biothane -suitsia myyntiin. Anna ei unohda koskaan antaa selkäännousunamia ratsulleen ja muistaa lukita ovet turhankin hyvin mennessään...

Minna Turunen on päälle kolmikymppinen ikuinen heppatyttö. Minnalla on hevostaustaa yli 20 vuoden ajalta ja viimeisin hurahdus tapahtui kesällä -16, kun Minna löysi issikat Annan pienellä avustuksella.

Vapaa-ajallaan Minna lukee paljon, erityisesti dekkarit ovat mieleen ja hän lenkkeilee ahkerasti. Kotoa häneltä löytyy hurmaava rottweilerkoira Helmeri ja kovasti jutteleva Riitu-kissa. Minna opiskelee tällä hetkellä merkonomiksi, floristin ammatin jäätyä allergioiden takia.

Minna auttaa tallitöissä ja on ratsastajien apuna aina tarvittaessa. Islanninhevostamma Dís on Minnalla ylläpidossa ja heidät löytääkin usein joko kentältä tölttitreeneistä tai seikkailemasta maastosta.

Iloinen Minna on puhelias niin ihmisten kuin hevostenkin kanssa. Islanninhevosten askellajit ovat koukuttaneet naisen pahasti ja tulevaisuudessa Minna saattakin löytyä jopa kisaradoilta!