FrostaGlossin omistaa, plus 30w, maalaistunut Anna Huikari:

”9-vuotiaana äitini ilmoitti minut ratsastuksen
alkeiskurssille ja sille tielle jäin. Aikuisuuden kynnyksellä löysin Espoossa asuessani talli Fagerängin ja islanninhevoset. Koukutuin heti.

Osallistuin tallin toimintaan ja vedin asiakasvaelluksia,
mutta jonkin ajan kuluessa hevoskuume kasvoi - ja niin rakas kultainen Gyllir frá Vääntee ja minä löysimme toisemme. Ikuinen Kiitos Satu Vuoriolle.


Olen arkipäivisin töissä myynnin assistenttina Hämeenlinnassa. Vapaa-ajallani nautin puutarhan hoidosta, tykkään käydä maalaismarkkinoilla ja olen innokas akvaarioharrastaja. Myöskin välillä sohva kutsuu ja ehdoton lempparisarjani on Downton Abbey.

Perheeseeni kuuluu kihlattuni, saksanpaimenkoirapoitsu Krios sekä Maine coon-kissat Eve & Elli. Näiden lisäksi löytyy kolme akvaariota, kaniherra sekä marsupojat.

Ruokin talvisin pikkulintujen lisäksi pihamme laidalla peurojakin.

Luonteeltani olen iltavirkkuuden lisäksi iloinen ja sosiaalinen, vaikka välillä kuvittelen haluavani olla vähän erakko entisenä kaupunkilaisena. Perhe ja ystävät ovat minulle tärkeitä, unohtamatta
upeita nelijalkaisia tölttääviä työkavereitani! Olen kovin eläinrakas, lapsesta
asti ollut.

Välillä innostun askartelemaan ja valmistan hevos- ja koiratarvikkeita biothanesta. Moni tallille tulija huomaa, että pinkki väri on meillä vahvoilla ja tämä väri näkyy myös heppojen
varusteissakin…

Kuulemma en koskaan unohda antaa selkäännousunamia ratsulleni, sen kyllä minun hepatkin ovat jo oppineet.

Parasta hevosten kanssa on rento maastolenkki metsän keskellä, läsnäolo voimakkaan sielun kanssa. Nauttia yhteisestä tekemisestä ja luottamuksesta. Tätä haluan tarjota myös asiakkaillenikin.


FrostaGloss sai alkunsa 2016 loppuvuodesta ja toimi Taappolassa syksyyn 2018 asti. Sitten kolme issikkaa muutti meille ja touhuan nyt kotipihastani käsin tallini parissa ja hoidan Frostan heppahetket ja
maastovaellukset. Keväästä 2020 FrostaGloss siirtyi kokonaan minun omistukseeni.

Haluan lämpimästi toivottavaa kaikki vauvasta vaariin meille ratsastamaan! :)


Kiitos Saaralle

Tutustuin Saaraan muuttaessani Espoosta Hämeeseen vuonna 2015.

Saara Suutarla pöyritti tuolloin Hyvikkälän ratsutallia ystävänsä Merjan kanssa. Kaverini suositteli minulle Saaran paikkaa, kun etsin Gyllirille uutta tallia. Olin kovin iloinen, että pääsimme muuttamaan Hyvikkälään.

Näimme Saaran kanssa tallilla säännöllisen epäsäännöllisesti ja sitten sain jostain päähäni, että talliyrittäjälle sopii rakennekynnet! Kynsien laiton ja talleilun lomassa ystävystyimme. Syksyllä 2016 Saara keksi kysyä, että josko perustaisimme yhdessä talliyrityksen, kun Hyvikkälän tila oli lopettamassa. Ja minähän suostuin.

Niin syntyi FrostaGloss.

Kun uusi tallipaikka löytyi ja sinne muutettiin, rautaisena alan ammattilaisena Saara hoiti kenttätunnit, minä maastot ja minitunnit, ja yhdessä apulaisten kera hoidimme Taappolassa parhaillaan 15 hevosta.

Kaivoveden loppuessa ja kun uutta vuokrapaikkaa ei meille löytynyt, teimme raskaan päätöksen muuttaa erilleen.

Nykyään Saaran toimii aktiivisesti Suomen Islanninhevosyhdistyksen parissa.

Saara on loistava opettaja, suosittelen lämpimästi hänen ratsastustuntejaan.

FrostaGlossia ei olisi ilman Saaraa.

Kiitos. "