Tuntivaraukset puh. 040 166 3766/ Saara tai frostagloss@gmail.com

Peruutukset puhelimitse tai tekstiviestillä edelliseen iltaan klo 21 mennessä, sairaustapaukset aamuun klo 9 mennessä. Muutoin tunti veloitetaan täysimääräisenä. Jos perut tulosi viestillä, varmista että saat kuittauksen vastausviestinä!

Tallillamme pyritään paljon itsenäiseen ja omatoimiseen tekemiseen. Se on iso osa ratsastusharrastusta. Henkilökunta opastaa sinut alkuun ja näyttää tallin tilat. Kysyä saa ja kannattaa aina rohkeasti ja kertoa reilusti oma taso, taito ja rohkeus. Meiltä saa aina tarvittaessa apua!

Kun saavut tallille ensi kertaa, tutustu tallin turvallisuusasiakirjaan ja muihin ohjeisiin. On tärkeää noudattaa ohjeita, jotta toiminta pysyy turvallisena ja mielekkäänä. Tallin yhteydessä toimii myös yksityistallin puoli ja tämäkin asettaa vaatimuksia hyville toimintatavoille. Näitä ohjeita noudattamalla, saamme toiminnan pysymään mielekkäänä kaikille.

Meillä hevoset saavat olla hevosia ja se on meille erittäin tärkeää. Ne asuvat laumassa ja saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä. Hevoset ovat koulutettuja tehtäviinsä, mutta ne saattavat reagoida voimakkaasti esim. koviin ääniin, sateenvarjoihin tai muihin yllättäviin asioihin. Ne ovat myös inhimillisiä olentoja, niilläkin on hyviä ja huonoja päiviä.

***

Hevoset varustetaan pääsääntöisesti ratsastajan toimesta. Saavuthan siis ajoissa, noin 30min ennen tunnin alkua, paikalle. Mikäli hevonen on edellisellä tunnilla, voit käyttää ajan oppimiseen esimerkiksi tuntia seuraamalla. Apua hevosen laittamisessa saa aina pyytää!

 • Hae ratsusi varusteet, harjat ja omat ratsastusvarusteet valmiiksi siihen tilaan jossa se on määrä laittaa kuntoon
 • Hae hevonen tarhasta ja sido se kiinni hoitopaikalle
 • Harjaa hevonen huolellisesti, puhdista myös kaviot. Ilmoita mahdollisista puuttuvista kengistä, hevosen haavoista tmv. henkilökunnalle.
 • Aloita satuloimalla hevonen
 • Tämän jälkeen varusta itsesi valmiiksi: kypärä päähän, hanskat lähettyville, mahdollisesti raippa mukaan jne.
 • Viimeiseksi laita hevoselle suitset päähän
 • Kentälle lähdetään yhdessä, mielellään niin ettei talliin jää hevosia yksin
 • Nosta lähtiessäsi riimu pois lattialta ettei se vahingossa sotkeudu hevosen jalkoihin

Tunnin jälkeen hevonen hoidetaan alkutoimiin nähden käänteisessä järjestyksessä. Ratsastuksen jälkeen hevoselle annetaan ruoka (henkilökunta opastaa!). Tarvittaessa hevonen loimitetaan ja lopuksi viedään takaisin tarhaan.

Hoidathan ensin hevosen ja sen jälkeen huolehdit varusteet siisteinä takaisin omille paikoilleen.


***

Varustaudu tunnille asianmukaisesti pukeutuneena. Meillä kaikki käyttävät kypärää ja hanskojen käyttö myös kesäaikaan katsotaan turvallisuustekijäksi. Valitse mieluiten olkapään peittävä paita myös kesällä ja pue talvella vastaavasti lämmintä päälle reilusti.

Pakkasraja on -15 astetta.

***

Tunnit maksetaan joko useamman kerran laskulla, kortilla tai käteisellä ennen tuntia. Maksuajoista on neuvoteltava etukäteen.

***

Painorajat:

 • shettikset ja pikkuponi 50kg
 • issikat ja pienet hevoset 80-90kg
 • isot hevoset 100kg

Painorajat eivät ole ihmisten kiusaksi, vaan hevosten edun mukaista. Myös ratsastajan kehonhallinnalla on suuri merkitys kokonaisuuteen.

***

Meillä noudatetaan hyviä käytöstapoja, ei kiusata ja kokeneemmat auttavat kokemattomampia. Tupakointipaikka ja vessa sijaitsevat parkkialueen tuntumassa.

Tallimme pihalla on pieni leikkipaikka lapsille, satulahuoneesta löytyy kirjoja sekä leluja ja aikuisille on itsepalvelu-periaatteella tarjolla kahvia tai teetä.

Tallin pihassa toimii myös Seijan minikioski. Kioski on avoinna joka päivä ja tarjolla on kahvia, limua ja makeisia. Vain käteismaksu.

***

10-kerran ratsastuskortit ovat voimassa 6kk, 5-kerran kortit 3kk.

Jos korttisi on umpeutumassa ja siinä on kertoja jäljellä, ota meihin yhteyttä ennen viimeistä käyttöpäivää.
Käyttämättömistä tunneista emme hyvitä rahoja takaisin.

***

Tallihygienia

Kun vierailet eri talleilla, muistathan tallihygienian. Tämä tarkoittaa käsipesua, vaatteiden pesua sekä kengien ja muiden tallilla käytettyjen varusteiden perusteellista puhdistusta. Vaihtoehtoisesti tietysti voi olla hyvä käyttää kokonaan eri varusteita eri talleilla. Esim. Virkon S -valmiste on hyvä desinfioimaan kengät, auton matot jne.

Bakteerit ja virukset kulkevat myös ihmisen mukana ja tarttuvat herkästi. Pahimmillaan esimerkiksi bakteeriperäinen pääntauti tai virusperäinen influenssa voi johtaa hevosten vakavaan sairastumiseen ja pitempiaikaiseen toiminnan keskeytymiseen.

Toivomme kiitollisena että huomioitte tämän asian sekä meille tullessanne että toisella tallilla vieraillessanne.

Kiitos